לימודי מוסיקה למבוגרים. להגשים חלום לנגן או לוותר?
לימודי מוסיקה למבוגרים במודיעין – בסטודיו די שובר שיאים.
השנה לומדים אצלנו לתופף ,לשיר ולנגן בגיטרה ופסנתר 60 אנשים בגיל אחרי צבא ומעלה.60 אנשים שלמרות מציאות המורכבת מוצאים זמן להתפתח, לחוות ולהגשים את החלום. דעה קדומה שרווחת בחברה היא שללמוד מוסיקה צריך להתחיל בגיל צעיר. זה נכון אבל בתנאי אחד שאתם מתכוונים להיות מוסיקאי מקצועי ולצבור מספיק ידע מוסיקאלי ( טכני ותאורתי ) לקראת גיל צעיר יחסית שבו תתחילו לזהור על הבמות ולפתח קריירה. אבל אם אתם רוצים להטעין את עצמכם במוסיקה, להתפתח וליהנות כל גיל הוא מתאים. אז למה חשוב ואף חובה להתחיל ללמוד לנגן בכלי המוסיקאלי בגיל מתקדם יותר??
1. זמן ששייך רק לכם.
ברגע שאתם מתאמנים ומשקיעים בהתפתחות האישית שלכם, אתם מרגישים הערכה עצמית וסיפוק מהעיסוק שמאפשר לכם להתרכז רק בעצמכם. זה תמיד משולש הקדוש – אתם, כלי ( תופים, גיטרה, פיתוח קול, פסנתר ) ויעדים האישיים שלכם. אין טלפון, אין הפרעות והסחות דעת, העולם יחכה. אחרי פינוק עצמי שכזה אתם מרגישים מלאים כוחות וגאווה עצמית שלמרות קצב החיים מטורף אתם מוצאים זמן ששייך רק לכם.
2. שחרור מתחים.
גם אם יום מביא אתו אתגרים ובעיות, נגינה בגיטרה, שירה או לימוד תופים משמשים פורקן לאנרגיות שליליות , משחררים מוח ומעבירים פוקוס לעשייה יצירתית. עשייה שמאפשרת להשתחרר ממטען רגשי שלילי ולהטעין את עצמכם באנרגיות חיוביות. לא פעם אחת שמענו מתלמיד/ה שיוצאים משיעור גיטרה או תופים ואומרים: "ואוו הייתי צריך את זה" או " איזה כיף, כמה חיכיתי לזה". וזה לא מפתיע הוכח על -ידי מדענים, לימוד כלי מוסיקאלי בכל גיל משחרר למוח חומרים כימיים שעוזרים להוריד רמת המתח.
3. שיפור קורדינציה ותפקוד מנטלי.
מחקרים רבים שנעשו בעשור האחרון מראים שנגינה בכלי מוסיקאלי משפרת מוטוריקה גסה ועדינה, מחזקת קשר שריר – מוח, משפרת זיכרון ומפתחת עונה ימנית של מח, שאחראית על אינטואיציה ויצירתיות. עם הגיל יחד עם מסת שריר, יורדות יכולות קוגניטיביות ושליטה בכלי מוסיקאלי ( תופים, גיטרה, שירה, פסנתר ) מנערת גוף ונפש וללא ספק מעקבת תהליך הזה. כך תלמיד לתופים שעוסק בפעילות רב ממדית כמו – לקרוא תווים, לשמור על הקצב, להקשיב למוסיקה ולשלב בין המקצב לבין מעברים – ללא צל של ספק מפתח זיכרון, מהירות התגובה, סיבולת פיזית, זריזות בתנועה ועוד… במלים אחרות בלימוד כלי בגיל מתקדם יש המון תועלת גם מבחינה קוגניטיבית ופיזית כאחד.
4. כיף שבהגשמת החלום.
כמה כיף ונחת ביכולת לתופף שיר של להקה שתמיד אהבתם, לנגן בפסנתר מנגינה שאתם אוהבים או לשיר עם מיקרופון להיט מפורסם. שום הנעה בחיים לא תשתווה עם תחושת היכולת להביע את עצמך דרך הכלי מוסיקאלי, להרגיש שליטה, להרגיש סיפוק וידיעה שאתם מסוגלים לא רק לשמוע אלא לבצע. במילה אחת פשוט לגעת בחלום, ולהיות במקום של אותו מתופף, גיטריסט או זמר מוערץ מהילדות ועד הימים האלה.
לסיכום: אז להגשים את החלום לנגן בכלי המוסיקלי גם בגיל מתקדם, לדחות או לוותר? קראתם מאמר? אתם תחליטו.
מאת: מנהל של סטודיו די במודיעין – דמיטרי יארצקי.